woensdag 28 september 2011

Low key photography

Er zijn alweer meer dan 5 weken voorbij op mijn nieuwe opleiding tot fotograaf. Elke dag foto's maken, soms word ik er een beetje gek van. Maar ja, je moet alle kneepjes van het vak leren. Dus ook de dingen die misschien minder leuk zijn. Maar al met al heb ik het erg naar mijn zin.

Vandaag zijn we op school weer even de studio in geweest. Eén van de leukste dingen tot nu toe. Er komt daar namelijk zoveel meer bij kijken dan alleen een foto maken. De lampen moeten op de juiste plek staan en de juiste sterkte hebben. En hoeveel lampen ga je gebruiken? Ga je flitsen of juist niet. Wat wordt je duidelijke lichtrichting? En niet te vergeten wat voor achtergrond gebruik je? Zwart of wit. Of kies je toch een kleurtje als achtergrond? Nou en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Daar zijn we vandaag dus mee bezig geweest. Vandaag zijn we bezig geweest met het maken van low key portretfoto’s. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van 1 lamp die gebruikt wordt als flitser. Daarnaast stond er achter het model (mede student) een zwart scherm en had het model donkere kleding aan. Zo om relatief weinig contrast te krijgen in de foto door zwart op zwart te fotograferen. Hieronder 4 van de gemaakte foto’s.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten